Thursday, March 8, 2012

3. gün

"Yoga yapmalıyım" diye düşünerek uyandım. Çünkü dün önce vücüdumdaki  büyük kaslar ağrımaya başlamıştı. Akşama doğru ağrı tüm kaslara yayıldı. Bu sabah da hala o ağrılar vardı. Orucun hala ilk günlerinde olduğum için yarım saat kadar yumuşak esnetme hareketleri yaptım. Enerjimin çoğuna hala detoks süreci için ihtiyacım var. Ama yarım saat yerde yatıp yuvarlanmak bile iyi geldi.

Kas ağrıları detoksun tipik bir belirtisi. Kimi kaynaklarda karaciğerin detoks sürecinin kas ağrısı yarattığı yazıyor, kimi kaynaklarda da ağır metallerin kandan arınmasının bu etkiyi yarattığı. Vücüdumda böyle bir etki yaratacak ağır metaller biriktirmiş miyimdir bilemiyorum ama karaciğerimi son zamanlarda bol şekerli çikolatalarla çok yormuştum. Zaten yüzüm de kocaman ve acıyan sivilcelerle doldu. Başlamadan önce bir fotoğraf çekseydim keşke "önce" ve "sonra" diye en sonda koyardım pek hoş olurdu. Ama mesela dün ya da bugün asla fotoğraf çektirmezdim; acayip solgun, yorgun ve acılar içinde görünüyorum.
Asam Kunyit

Bugün içtiklerim beni çok mutlu etti. Daha önce yapmadığım birşey yapip bir tatli kaşığı Omega yağ karışımı da içtim. Yağ detoks sürecini yavaşlatıyor ama bu orucu gerçekten 40 gün devam ettirmek istiyorsam bu ekleme iyi olabilir diye düşündüm.

Sabah: 5 portakal, 1 pancar, 1 yeşil elma, 1 tatlı kaşığı Udo yağı
Öğlen: 1 bardak Asam Kunyit (taze zerdeçal, limon ve tatlandırıcı olarak bal veya şuruptan yapılan Endonezya'ya özgü bir sağlık içeceği. Ben ikisini de kullanmadığım için birazcık agave şurubuyla tatlandırdım ama agave öğleden sonra beni çok acıktırdı)
Akşam: 1 kilo havuç, 1 pancar, 1 yeşil elma, 1 baş kereviz ve yarım turunç
Gece: günün en süper içeceği buydu! 10 tane salatalık, 3 yeşil elma, 4 kereviz sapı, kocaman bir demet ıspanak, 1 demet nane, 7 yaprak pazı, yarım limon.

Bugün 1400 kaloriyi geçtiğimden şüphem yok, onun için hiç  araştırmayacağım. Kaç kalori aldım, kaç kilo verdim gibi bir amacım yok. Hele bunun bir saplantı haline gelerek, günümün çoğunu internette kaç kalori, ne kadar C vitamini, günlük ihtiyacımın yüzde kaçı magnezyum falan diye geçirmeyi hiç istemiyorum. Vücudum biraz daha temizlenince kendi bilgeliğine tamamen dönecek ve benim bişeyleri ölçüp biçmeme gerek kalmadan ne istediğini ve neye ne kadar ihtiyacı olduğunu bana söyleyecek.

Bugün birçok soru geldi, özellikle "bunu niye yapıyorsun, çok aşırı değil mi" ve "detoks semptomları neler" diye... Yarın onları bildiğim ve deneyimlediğimce anlatmaya başlıyayım.

2 comments:

  1. Merhaba, tarifler inanılmaz lezzetli geliyor :) Elinize sağlık. Tecrübeleri de çok tatlı bir dille anlatmışsınız.
    Peki hangi makineyi kullanıyorsunuz? Posasız sıkım hangi makinelerde mümkün?

    ReplyDelete
  2. Çok teşekkürler, yıllar sonra bloğun hala faydalı olduğunu görmek güzel :)
    Postların birinde de yazıyordu sanırım, o dönemde normal santrifüjlü bir Arçelik kullanıyordum, çok da güzel iş gördü.

    ReplyDelete